Foto: Varmefag

Tid for bålkos og terrassehygge

Skulle ikke fyringssesongen være over, nå som gradene er røde og danser forbi termometerets 20-merke? Absolutt ikke, mener varmeeksperten Arne Andresen. Dette er dagene da vi tenner opp i bålpanner og ildsteder ute på terrassen eller i hagen - for hyggens skyld.

- Hva er vel sommerstid triveligere enn å samles ved gassbordet, den vedfyrte utepeisen eller bålpanna, spør Andresen som driver byens store Varmefag-butikk på Pindsle.

Stadig flere av oss har oppdaget det stemningsfulle med venne- og familiesamlinger rundt ildstedet når sommerdagen kjølner og mørket siger på. Nordmenns lengsel etter kos og hygge antas å være forklaringen på at salget av bålpanner og utendørs peiser har hatt en eksplosiv vekst de senere år.

Se denne og andre reportasjer i Pindslebyens sommermagasin.

Skjermbilde 2023-06-20 kl

Rentbrennende bålpanner

-  Bålpanner er blitt veldig populære for folk i alle aldre. Noen av dem er så lette og snertne at folk også tar den med på tur - til hytta eller et annet sted hvor de vil hygge seg en stund.

- Og grille en pølse, kanskje?

- Det også, men de er først og fremst ment for kos. Og så er de jo blitt rentbrennende. Det funker, bedyrer Andresen idet vi tilkjennegir en smule tvil.

- Hvem har vel ikke opplevd å sitte ved bålet og fått røyken i trynet, flyttet på seg og uansett fått den i fleisen. Det skjer ikke med disse rentbrennende modellene, slike som «Hemsedal», bestselgeren vår.

Varmefags utepeiser er i første rekke «Lyngør»-modellene. De er utstyrt med hjul som gjør at de greit kan flyttes rundt.

- Dette er solide saker, ting som varer, sier han. De er laget for å stå ute året rundt.

Skjermbilde 2023-06-20 kl
Dette er kjendiskokk Trond Mois favorittgrill.

«Napoleon» - grillfavoritt

Nordmenn elsker utelivet! Matlaging og måltider utendørs er noe av det vi setter mest pris på.

- Utegrilling er jo så enkelt. Det er så å si bare å rense grillrista og fyre opp. Nå om dagen erfarer vi at mange som kokkelerer utendørs går for oppgradering. Grillen skal være større, finere og by på mange bluss. Vi matcher de fleste behov. Det beste vi kan tilby er «Napoleon». Den er kjendiskokk Trond Mois favoritt. 

Holder den for han, rekker den vel for de fleste av oss andre også, ler Andresen.

Selv om det er tidlig på sesongen merker han tendensen til at folk ruster seg for å tilbringe ferien hjemme denne sommeren.

- Lav kronekurs gjør det mindre aktuelt å dra utenlands. Da investerer mange gjerne litt ekstra for å gjøre hjemmeferien så trivelig som mulig. 

Det gjelder også hyttekundene, som lett finner veien til Pindsle og Varmefag-butikken.

- Hyttefolket er Sandefjord-patrioter! De verdsetter vennligheten og servicen de møter hos oss handlende i byen.

Skjermbilde 2023-06-20 kl
Noen gang opplevd samling rundt gassbordet en sommerkveld på terrassen?

Pindsle - perfekt

Andresen flyttet sin Varmefag-forretning fra Kilen til nye, store og moderne lokaler på Pindsle i november 2020.

- Det føles som vi åpnet i går, humrer Andresen. Det har gått fort og noe skjer rundt oss hele tida. Det fine er at «alle» vet hvor de finner Pindsle. For oss som selger og monterer peiser og ovner over hele Vestfold, er denne beliggenheten perfekt!

Snart får Varmefag Arne Andresen selskap av flere butikker sitt nabolag - i Pindslekvartalet. 

- Vi gleder oss til enda mer aktivitet her på Pindsle, sier han.