Fornøyd pizzabaker med nesten full score på Google, Idris Mohammad.

Campino på Pindsle: - Jeg bruker bare de beste råvarene!

– Man tuller ikke med pizzaen til folk! Den skal lages fra grunnen av og med de beste og ferskeste råvarene. Kundene mine har skjønt det. Det er vel derfor jeg har nesten full score i rankingen på Google.

Det sier Idris Mohammad. Han driver Campino Pizza, den eneste pizzarestauranten på Pindsle. Men hele byområdet er hans marked. Hver dag er hans knallrøde pizzabil på farten rundt i byen. Han er svært tilfreds med posisjonen han har fått blant pizzaelskere siden oppstarten i 2019.

5C7A2619
- Hygiene og førsteklasses råvarer er oppskriften på suksess, sier Idris Mohammad.

Gjelden nedbetalt

Da overtok Idris tidligere Pizza Vera i Pindsleveien 11, «Rema1000/Europris-kvartalet». Det gamle kjøkkenet og inventar for øvrig ble fjernet. Flunkende nytt utstyr ble installert, blant annet den beste steinovnen i markedet, ifølge ham selv.

– Bedre pizzabakerovn enn den svenskene lager skal det godt gjøres å oppdrive, mener Idris. Han har kjøpt den største fra Sveba Dahlen. Investeringene var helt nødvendig for at han skulle kunne drive en seriøs pizzarestaurant.

– Satsingen har vært fornuftig. Jeg startet med masse gjeld, men nå er alt nedbetalt. Det gir en god følelse, sier den beskjedne pizzabakeren.

Take away er det store

Bak den beskjedne fasaden har han en liten

hyggelig serveringsavdeling. Men det er ikke her kundene først og fremst spiser pizzaen hans. Det er take away er den store «greia» for Idris.

– Jeg tror at rundt 95 prosent av alle kundene mine bestiller og tar med maten hjem eller på jobben. For noen dager siden fikk jeg en be- stilling på to hundre pizzaer som skulle leveres over to-tre dager. Godt at de spiste på arbeidsplassen, ellers hadde det blitt kaos her i restauranten, ler Idris.

Men på Campino handler det såvisst ikke bare om pizza. Folk har stor appetitt på hans grillmat, hamburgere og kebabretter også.

- Velsmakende, ekte kebabkjøtt!  erklærer restaurantdriveren i Pindslebyen.

5C7A2603
Litt triksing med pizzabunnen hører med.

Fagbrev som tolk

Han har kurdisk bakgrunn, men er en språkmektig ung mann (28). De første årene i Norge bodde han i Vadsø. På noen måneder lærte han seg å snakke og forstå norsk ganske bra. Dermed var veien kort til uformelle tolke- oppgaver.Etter en tid fikk han fagbrev som tolk.

– Siden jeg kan arabisk, tyrkisk, engelsk og norsk ble det bruk for kunnskapen min i mange sammenhenger nordpå. De mange asylsøkerne som kom dit hadde veldig forskjellig bakgrunn, men ofte kuridisk og arabisk som morsmål.

Asylmottakene, politiet og sykehusene var ofte på tråden for å be om tolkehjelp, forteller han.

Han hadde flere jobbtilbud, men ønsket seg sørover. Mye av kompetansen som pizzabaker skaffet han seg som ansatt i Capricorn. Men han kom til at det var morsommere å skape sin egen arbeidsplass. Men også ganske utfordrende.

Det var skummelt å måtte ta opp så mye lån for å komme i gang. Men man må vel være villig til å ta noe risiko for å komme videre? Jeg jobber i hvert fall hardt fra formiddag til kveld for å holde virksomheten gående, sier Idris. 

Han setter pris på de mange faste kundene, ikke minst ansatte i de nærmeste Pindsle- bedriftene. De har nemlig stor appetitt på pizzaene hans.

– Når de er ferdige på jobben tar de ofte med seg en pizza hjem. Noen bedrifter kjøper også jobb-pizza til sine ansatte. Det bør flere gjøre, synes pizzabakeren i Pindslebyen.

Fakta om Campino Pizza

  • Pizzarestaurant i Pindsleveien 11.
  • Startet av Idris Mohammad i 2019.
  • På menyen bla amerikansk og italiensk pizza, hamburgere, grillmat, kebabretter, salat og innbakt pizza.
  • Stor på take away, egen spiseavdeling.