20170907 E2 Trening 16

e2: Pindslebyens eget komplette treningssenter

Da pandemien kom, var godstolen snublende nær for mange av oss. på e2, Pindslebyens store treningssenter, merket de godt at noe skjedde. Men nå er folk i ferd med å reise seg. 

"Jeg følte at jeg holdt påå råtne på rot", erklærte en av dem som nylig kom tilbake til treninsgapparatene.

– Hittil i dag har fire «nye» begynt på igjen. Sånn har det vært en tid nå. Folk som under pandemien har skygget unna fellesarenaer som treningsstudioer, vil få kroppen i gang, sier serviceleder Birgitte Bjørvik på e2.

tone spinning
Daglig leder Tone Skeie.

Midt i smørøyet for bedrifter

Treningssenteret i stadionbygget ligger sentralt til for de mange som bor i nærområdet. Dessuten ser stadig flere Pindsle-bedrifter verdien av å stimulere ansatte til å bruke de flotte treningsfasilitetene, forteller Tone Skeie, daglig leder for e2 i Sandefjord.

– Å la de ansatte trene før, i eller etter arbeidstida er en god investering. Mange har stille- sittende, tunge eller ensidige arbeidsoppgaver. Å tilby allsidig trening er en forebyggende aktivitet. Et slikt tilbud er også god personalpolitikk, mener Tone. I rekrutteringssammenheng er jo gratis trening også et pre.

Fra 2021 kan bedrifter gi 5000 skattefrie kroner til hver av sine ansatte – uten at gaven, for ekssempel treningsavgift, fordelsbeskattes.
Nå som det stunder til jul, måtte vel et gavekort på trening være en særs fornuftig julepresang, foreslår hun muntert.

BB
Senterleder Pindsle og Framnæs, Birgitte Bjørvik.

Trening reduserer sykefravær

– Mange firmaer støtter de ansatte med hele eller deler av treningsavgiften. Trening påvirker sykefraværet positivt. En investering i helsa til de ansatte gir mye tilbake. Om man jobber på lager, i butikk eller på kontor så trenger alle trening. Ikke minst påvirker det humør, energi og miljø.

e2 lager også spesialsydde pakker som er tilpasset grupper av ansatte eller den enkelte – alt etter som. Ja, om virksomheten ser seg best tjent med at noen fra senteret kommer til bedriftens lokaler, er de klare også for det.

Sosialt møtested

Både den fysiske og den psykiske folkehelsa er blitt svekket under pandemien. e2-lederne kan nesten ikke få understreket nok hvor viktig det psykiske perspektivet er ved treningen.

– Et treningsstudio som vårt er et sosialt møtested. Vi gleder oss over å se den store interessen for gruppetreningene, og her har vi da også distriktets absolutt største utvalg.

Mange motiveres av å trene sammen med andre. Før jobb kan du trene sykkel, roing eller styrke i grupper 06:30. Og så serverer vi enkel frokost etterpå. Gruppetreningene på formiddagen er veldig populære blant godt voksne, sier Tone. Det «yrer av liv» her på formiddagene.

miljø gutta
Inkluderende miljø. Nykommere er velkomne.

Inkluderende miljø

Selv om mange kjenner hverandre godt gjennom gruppetreninger og påfølgende kaffeprat, trenger ikke nykommere å kvie seg for å bli med i fellesskapet.

– Miljøet vårt er trygt, åpent og inkluderende. De som ønsker å trene uforstyrret og for seg selv, får naturligvis gjøre det, sier Birgitte. Det viktigste å etablere gode treningsvaner. På e2 gjør vi en innsats for akkurat det. Vi er kjent for at «folk som begynner på e2 fortsetter på e2», altså har vi skapt de varige rutinene.

Mens noen treningsstudioer er ubemannet og bare lar kunden få et nøkkelkort i hånden, er e2 opptatt av personlig kontakt og oppfølging.

– I lokalene på Pindsle er det alltid kyndig personale til stede. I tillegg har vi stort fokus på renhold, oppfølging og service. På Pindsle skal du få «det lille ekstra» – det som gjør at du har lyst til å komme igjen.

FAKTA E2

  • e2 (Pindsle og Framnæs) er ledende og lokalt eide treningssentre.
  • e2 Pindsle startet i stadionbygget i 2014.
  • Medlemskap gir tilgang også til e2 Framnæs, tidligere Stamina.
  • Premium fasiliteter med alt utstyr og alle treningsapparater.
  • Bredt spekter av organiserte gruppetreninger. Sjekk ut e2.no for oversikt over timeplan.
  • Tilbyr alle varianter av treningsalternativ, også personlig trener.
  • Kompetent personale. Bemannet senter.