5C7A1413

Fiber i bakken, i hele "gamle Sandefjord"

Kanskje er det verdensrekord? "Gamle Sandefjord" har i dag nemlig en fiberdekningsgrad på nær 100 prosent!

99 prosent av alle boliger og næringsbygg kan i dag få fiberbredbånd fra Sandefjord Bredbånd.Men selv om fiberen ligger klar i gata er det ennå mange av byens husstander som ikke har koblet seg på det lynraske fibernettet, som bringer alt av TV-, film og internettjenester rett inn i stua.

– De som ikke har koblet seg på enda, har coax, et mobilt bredbånd eller såkalte hybridfiberløsninger. Så potensialet er stort, sier salgs- og markedssjef Claus Fevang Vidum. Ingen annen teknologi kan måle seg med fiberbredbånd helt inn i stua. Det gir ubegrenset med kapasitet og alle våre kunder har sin dedikerte fiber, som ingen andre tar kapasitet fra.

Sammen med kommunen jobber bredbånds- selskapet også hardt for å få fiber frem til de rundt 200 som ikke har noen mulighet for påkobling per i dag. Det handler om gårder og boliger i byens utkant. Her vil utbyggingen være så kostbar at staten må være med i spleise- laget, noe det søkes om tilskudd for hvert år.

5C7A1413
Har en kunde et problem med bredbåndtjenesten hjemme, løser vi det som regel på telefonen. Finner vi ikke ut av det, kommer vi hjem til kunden. Det kan godt være Marius Kristoffer Hermansen som ringer på, sier salgs- og markedssjef Claus Fevang Vidum (tv) i Sandefjord Bredbånd.

Fra skepsis til suksess

Bystyret vedtok å satse på en kommunalt regissert utbygging av fiberbredbånd tidlig på 2000-tallet – for øvrig ikke uten skepsis. Men det viste seg å være en fremtidsrettet satsning. Sandefjord Bredbånd er blitt en suksesshistorie, hvor kommunen fortsatt eier 100% og overskuddet går tilbake til innbyggerne.

– Fordi selskapet er lokalt og utelukkende interesserer seg for oss som bor her, tilbyr vi kundetjenester på et nivå ingen andre i markedet kan, sier salgs- og markedssjefen. I løpet av en måned kan det godt ha vært rundt 500 kunder innom vårt kundemottak for å få hjelp her på Pindsle. Vi har også arrangert TV-kurs, hvor kunder får innføring i alle muligheter Altibox TV-pakkene gir. Til nå har over 600 privatkunder deltatt på de populære gratiskursene vi holder på kveldstid, og flere kurs planlegges i månedene som kommer.

Hjemmeservice

– Når noen plundrer med duppedittene hjemme, griper de som regel til telefonen og ringer vår lokale kundeservice på 33 41 69 50. Vi er her for å hjelpe kundene våre, så raskt og effektivt som mulig, uansett om du kommer på besøk, ringer oss eller sender oss en melding via chat eller Facebook.

– Bruken av ny teknologi og ikke minst å få den til å fungere optimalt, er noe mange sliter med. Man ønsker jo bare at alt skal fungere. Med våre godt kvalifiserte personer på kundeservice, er vi innstilt på å yte assistanse til alle uansett hva problemet måtte være med wifi eller det å få duppeditter til å koble seg til og fungere best mulig.

”RETT_PÅ_NETT”

Som regel lar problemet seg fikse over telefonen. Men skulle det motsatte være tilfelle, lar ikke bredbåndsleverandøren på Pindsle kunden i stikken.

– En av våre viktige tjenester er «Rett_På_Nett». Er problemet ikke mulig å løse via telefon, tilbyr vi kundene våre hjemmebesøk, for å finne ut av det på stedet sier Vidum.

Bredbåndselskapet er bemannet døgnet rundt og har vakt alle helger og helligdager. Utrykning utenom kjernetiden mellom 08 og 20 på hverdager vurderes alt etter hvor kritisk situasjonen er for kunden.

– Er det kritisk, er det klart at vi rykker ut umiddelbart uansett når på døgnet det måtte være.

Altibox-suksessen

Sandefjord Bredbånd har partnerskapsavtale med Altibox – den store nasjonale leverandøren av internettjenester, TV-pakker og strømme- tjenester. Altibox-partnerskapet har i tolv år gått til topps i EPSIs måling av kundetilfredshet.

– Sammen med egen kundeservice og kompetansen vi har her lokalt, gir det stor trygghet å vite at vi har en bredbånd- og TV-løsning fra Altibox, som blir ansett som landets beste, sier salgs- og markedssjefen.

Ekstra trivelig er det at bredbåndselskapets suksess kommer alle sandefjordinger til gode, mener han. Som kommunalt eid selskap går overskuddet tilbake til fellesskapet. Han kunne godt lånt en kjent pay-off til en annen virksomhet: Sandefjord Bredbånd er «Litt ditt».

FAKTA SANDEFJORD BREDBÅND

  • Lokaler og lokal kundeservice på Pindsle (Nygårdsveien 80).
  • Kommunalt eid selskap, med oppstart i 2004 og 20 ansatte per i dag.
  • Kundeservice alle hverdager 08-20. Vakttelefon i helg og helligdager.
  • Graver og legger fiber i «gamle Sandefjord» kommune.
  • 99% av boligene og bedriftene i byen har tilgang til selskapets fiber.
  • Har partnerskapsavtale med Altibox.
  • Utrykningspatruljen «Rett_På_Nett» kommer hjem hvis problemet ikke er løst på telefonen. Holder gratis kurs for privatkundene.