Ti år på Pindsle skal feires ettertrykkelig dagene 20.-22. april.  Jan Christer Johansen (tv), Helle Hagen, Terese Jacoben og Sandra Bakken har alle vært med på Jula-suksessen fra starten i mai 2013.

Jula Sandefjord feirer ti år!

En endeløs kø sto foran inngangsdøra til Sandefjords nye, store varehus denne vårdagen for ti år siden. Nå skulle Jula-kjeden åpne sin første butikk i Vestfold.  20.-22. april feires jubileet tre hele dager til ende.

 

- Klart vi må klemme til med noe ekstra ved en slik anledning, utbryter varehussjef Helle Hagen begeistret. Butikken kommer til å ha ekstra jubileumstilbud og servering til alle som vil delta i feiringen.

5C7A3848
Byggmester Kjell Engebretsen er tilbake i butikken for å sjekke kappsager og kjøpe noen småting til forefallende oppgaver. - Jeg har i årenes løp gjort mange av mine innkjøp her, sier Engebretsen.

Noe nytt og stort

Ti begivenhetsrike år er gått siden Jula satset på Pindsle. Butikken var den gang kjedens 18. Nå teller den 39 varehus over hele landet. Hagen har vært med fra starten - først som en av gruppelederne, så som leder for Pindsle-butikken fra 2015.

- Vi som var med fra åpningen opplevde at Jula brakte noe stort og nytt til Sandefjord. Regionen vår fikk en megastore utenom det vanlige. Navnet var nok ukjent for de aller fleste. Ja, jeg visste selv knapt noe om Jula før jeg fattet interesse for en stilling her, sier Hagen med en lett latter.

Nå vet «alle» sandefjordinger om Jula.

I dag finner kundene ikke mindre enn 14.000 artikler på den 2.500 kvadratmeter store butikkflaten.

- Hva vil du si kjennetegner Jula på Pindsle?

- Vi har definert åtte hovedkategorier som går igjen i alle Jula-varehus. Innenfor disse vil jeg nesten driste meg til å si at vi har «alt» til hjem, hage og fritid. Man skal i hvert fall lete grundig for å finne huller i sortimentet, sier Hagen.

5C7A3836
Butikken på Pindsle gjennomgikk en liten ansiktsløftning i fjor.

Kjente varemerker - og egne

En spesiell side ved Jula-suksessen er at kjeden fra første stund har markedsført kjente varemerker parallelt med egenproduserte.

- Dette gjør at vi også prismessig har tilbud på flere nivåer, sier varehussjefen.

- Økt netthandel virker kanskje inn på dere også?

- I veldig liten grad. Det store flertall kunder ønsker å se og kjenne på varene, kanskje prøve dem også. Dessuten spør jo mange om utfyllende informasjon fra våre kompetente medarbeidere. Personlig kontakt er heldigvis ikke gått av moten, sier Hagen.

Den ivaretas av varehusets snaut tjue medarbeidere. Sju av dem har vært med fra første dag her på Pindsle.

- Mange av de andre har også vært hos oss i lang tid. Jeg tolker det som at medarbeiderne har det trivelig og gøy på jobben. Det har sikkert også å gjøre med at det skjer noe hele tida her hos oss.

Jula har det med å følge sesongsvingningene. Har man ikke oppfattet at det er vår og varme i lufta, blir man i disse dager ettertrykkelig påminnet om det i butikken. Hele spekteret av hagemaskiner er på plass, likeså sesongens utenyheter - møbler, griller og badebasseng for å ha nevnt noen store varegrupper.

5C7A3834
- Nå rigger vi oss for vår og hagestell. Maskiner som disse er blant de «hotte» produktene nå framover, forteller varehussjef Helle Hagen.

Et smart sted

Pindsle viste seg tidlig å være et smart sted for etableringen. 

- Området er blitt mer og mer attraktivt. Den lette adkomsten fra E18 har vist seg å være veldig fordelaktig, sier Hagen.

Nå gleder hun seg til fest og feiring sammen med sine medarbeidere og Julas store skare av fornøyde kunder.

Fakta Jula

  • Sterkt ekspanderende kjede med varehus i Sverige, Norge, Polen og Finland.
  • Startet av Lars-Göran Blank på Jultorp (derav navnet Jula) i Sverige i 1979. Etablerte første varehus i Norge i 2008.
  • Har godt over hundre varehus i Sverige, Norge, Polen og Finland. Netthandel.
  • Varehuset på Pindsle var kjedens 18. her til lands da det åpnet i mai 2013.
  • Vareutvalget omfatter verktøy og maskiner, bygg og maling, el-artikler og belysning, klær og verneutstyr, hage, fritid, bil og garasje, hjem og husholdning.