_84A0575-XL

Varmefag: Skandinavias mest moderne varmesenter

Strømprisene setter fyr i ovnssalget. Både peisinnsatser og ovner fyker ut i stort antall fra Varmefag på Pindsle. 

_84A6315-XL

Men folk kjøper ikke hva som helst. Et ildsted er også et møbel. Derfor har  Arne Andresen skapt Skandinavias mest moderne varmesenter med flere eksklusive showroom.

– De er til inspirasjon, forteller Andresen idet han viser frem sine nye, flotte lokaler i Gneisveien. Da han skulle flytte butikken fra Kilen, søkte han over alt etter impulser til utformingen av den nye butikken. Han ville bygge fremtidens varmesenter.

Unikt senter

Resultatet kan alle vestfoldinger beskue på Pindsle. Også kollegaer kommer for å hente tips. De måtte ellers reise til Tyskland for å se noe liknende. I lokalene er det nemlig innredet ikke mindre enn fire komplette innemiljøer komponert rundt den spesielt utvalgte varmekilden.

_84A6375-XL

Kan fyre opp 18 ildsteder

– Mange kunder leter etter ideer. Derfor fyrer vi gladelig opp og gir dem anledning til å se ildstedet i et så å si autentisk miljø med håndplukkede materialer og tilpassede farger. Ja, vil de ha koden på veggfargen, finner de den også, sier Andresen. Han har brukt bare lokale leverandører til innredningen. Gulvleverandøren er så til de grader fornøyd at han rett og slett sender kunder til Varmefagbutikken for å se produktene «live».

Inspirasjonsrom

I ett rom vises det hvordan peisen kan integreres i kjøkkenet. I en herskapelig innredet stue stjeler den klassisk utformede og gedigne kakkelovnen oppmerksomheten. I «hytta» tenner butikkens folk gladelig opp og demonstrerer hvordan man skaper varmende og intim hyttestemning. Endelig har også ungdommen fått sitt rom i inspirasjonsavdelingen.

- Hva er trenden nå om dagen?

- Gasspeisen har lenge vært i skuddet. Dagens fokus på strøm gjør at det nå er vedovner som etterspørres. Den kalde vinteren har nok også satt sine spor. Mange bytter ut sin gamle ovn eller peis til fordel for en av de nye rentbrennende. Dagens ovner og peiser brenner bedre og er langt mer miljøvennlig enn de gamle.

5C7A1403
Lasse Olafsen og Lars Langø (stående) gir gjerne et lynkurs i opptenning av nye ovner.

3. generasjon i forretningen

Alt moderne til tross – Arne Andresen insisterer på at han tilhører den litt gammeldagse skolen. Antagelig faller det ham naturlig. Han er 3. generasjon i den tradisjonsrike forretningen.

– Vi tar oss tid med de som kommer innom, veileder og demonstrerer. Naturligvis viser vi i praksis hvordan peiser og ovner virker. Vi har tolv operative ildsteder hvor kunden får se hvordan veden skal legges inn og tennes på. Kurs arrangerer vi også. Måten å fyre opp på kan nemlig variere mellom ulike typer ildsteder. Det har hendt at vi er blitt bedt om å komme hjem til kunder som ønsker hjelp til å tenne opp og bruke ovnen. Det er det blitt mindre av. Når montørene setter inn et nytt ildsted, bruker de god tid på å instruere ovnseieren i bruken, forteller Andresen. Hjemmehjelp er det nesten slutt på. Dagens unge er vant til å lese bruksanvisningen, ler varmeekspert Andresen.