Butikksjef Guri Galåen ønsker velkommen til Musti på Pindsle. Har du med hunden, får den smaksprøver på fôr ved inngangen.

Dette er MUSTIs nye supermarked for kjæledyreiere

Interessen for kjæledyr går i været. Tidspunktet for å starte enda en Musti-butikk i Sandefjord, kunne ikke vært bedre. Her er det nesten 500 kvadratmeter med fôr og utstyr til kjæledyrene våre!

- Dette er supermarkedet for alle kjæledyreiere i Sandefjord og omegn, sier Mari Galåen. Etter fire år som  butikksjef ved Musti-butikken i Kilgata, fikk hun fra 1. februar ansvaret for den daglige driften av kjedens nye flaggskip av en forretning i Gneisveien 11. Hun har med seg to av sine rutinerte medarbeidere fra Kilen.

5C7A1806
Mer plass betyr stort utvalg av klorestativer.

Rett sted, rett tid

Galåen er ikke i tvil om at butikkåpningen kom både på rett sted og til rett tid. Kjæledyr var nemlig den store vekstvinneren i handelsbransjen i fjor. At nysatsingen skjer på Pindsle vet hun kommer til å bety mye for mange av de eksisterende kundene, som har følt trafikken i Kilgata som en hemsko. 

- I utsalget vårt i Kilgata har vi en rekke kunder fra de bynære områdene. Mange fra Stokke besøker oss, og dyreeiere fra Tønsberg og Horten tar også turen til Sandefjord for å handle. Med forretningen på Pindsle blir vi mye lettere å nå. Ikke minst viktig er det at varetilbudet blir nesten tre ganger større enn de vi har i Kilen, forteller Galåen.

5C7A1823
De kjente hundebur-merkene til bil er på plass.

Sandefjord er en hundeby

På Pindsle er utvalget utvidet med flere merker, og en rekke nye produktkategorier kommer i hyllene.

- Hvilke kjæledyr er mest populære blant sandefjordingene?

- Sandefjord er nok først og fremst en «hundeby», men vi merker at interessen for katt er stigende.

Under pandemien har interessen for kjæledyr økt kraftig så å si i alle kategorier, forteller butikksjefen. Hun tror det forhold at folk har måttet holde seg mye hjemme og brukt mindre penger blant annet på reising, har gitt en ekstra boost i kjæledyrinteressen. 

- Med valper i hus er det viktig at noen er hjemme i en periode. Når så mange er henvist til hjemmekontor, har dette vært enklere enn normalt. Men den kanskje viktigste driveren i interessen har nok vært folks behov for å ha selskap av et kjæledyr i det daglige.

5C7A1818
Mari er leder for begge Musti-butikkene i Sandefjord. Hannah (tv) blir hennes nærmeste medarbeider på Pindsle.

Pindsle - populært og nært

Utstyr til hunder og katter har hatt fokus i Kilen. På Pindsle får Musti endelig plass til å tilby et mye større utvalg av fôr og materiell også til smågnagere og fugler.

- Hvorfor falt valget på Pindsle da dere skulle ekspandere?

- Vi har merket oss at Pindsle blir et stadig mer populært handelsområde. Nye butikker kommer til og her kan publikum gjøre så å si all sin handel på et sentrumsnært og konsentrert område. Tilkomsten er lett fra alle kanter. Særlig viktig er de gode parkeringsmulighetene.

Galåen gleder seg stort til å drive Musti Pindsle framover. Litt rart og vemodig er det likevel «å gi fra seg» ansvaret for butikken i Kilen.

- Den har vært som en «baby» for meg. Jeg har ledet forretningen helt fra oppstarten. I fjor ble vi kåret til «Årets butikk» blant Mustis drøyt 50 utsalgssteder i Norge, forteller butikksjefen. Kundetilfredshet var kanskje det viktigste av alle bedømmelseskritieriene. Tilbakemeldingene fra kundene våre har vært til fantastisk inspirasjon, sier Mari Galåen på vei til ny jobb på Pindsle.

5C7A1799
Stort utvalg av hundeklær for alle formål og årstider.

Fakta om Musti

  • Nordens største dyrebutikkjede. Startet i Norge i 2016.
  • Selger fôr og utstyr til kjæledyr.
  • Har over 300 utsalg, mer enn 50 i Norge.
  • Har hatt butikk i Kilgata i fire år.
  • Forretningen på Pindsle er den 55. i rekken her til lands.
  • Har også stor nettbutikk.
  • Musti er del av finske Mustigroup.