Foto: Ole Martin Gilbu. Alias Fiskejegeren

Nå prepper sportsfiskerne for sjøørreten!

Mye er stort på Pindsle, inkludert Skitt Fiskes og Skitt Jakts butikk i Nygårdsveien. Med hele 900 kvadratmeter og rundt 70.000 artikler, er den Norges største innenfor fiskerelatert utstyr.

På nett er virksomheten i en liga for seg. Omtrent åtti prosent av omsetningen kommer fra nettbasert salg til kunder over hele Norden.

– Nå ruster vi oss for fiskesesongen. Sjøørretsesongen er den første som kommer nå. Jeg hører at børstemarken er observert – den viktige maten for sjøørreten og en rekke andre fiskeslag. Dette er det sikre vårtegnet sjøørretfiskerne venter på, forteller butikksjef Mads-Arve Moe.

Egmont på eiersiden

Den erfarne salgsmannen tiltrådte som leder for de to avdelingene i butikken på Pindsle for ett år siden. Ikke mange månedene etter skjedde store endringer på eiersiden: Egmont-eide Fjellsport AS kom inn som eier av hele virksomheten.

– Kundene har neppe merket noe som helst til det som skjedde. Eierskiftet førte heller ikke til særlige endringer for oss som jobber i Skitt Fiske, sier Moe. Men han er overbevist om at selskapet med så kapitalsterke krefter som Egmont på eiersiden kommer til å styrke sin posisjon i det nordiske markedet.

5C7A4597 2
Mads-Arve Moe og hans medarbeidere hos Skitt Fiske gir kvalifiserte tips om hva du trenger for fisketuren.

Kunnskap og praktisk erfaring

Selv er han ihuga sportsfisker og mener det er der han har hovedtyngden av sin faglige kompetanse. Moe er ikke blank i jegerdisiplinene heller, men her er det andre i staben han heller vil

– Jeg er stolt over å ha medarbeidere med mye kunnskap og praktisk erfaring fra friluftslivets mange aktiviteter. Rimeligvis kan ikke alle alt, men blant våre rundt 15 ansatte er det alltid noen som har spisskompetansen – når den etterspørres. Som for eksempel tidligere i vinter da havfiske etter skrei og kveite nordpå var det

Det er etter hvert blitt en tallrik gruppe sportsfiskere fra Grenland og Vestfold som ruster seg med det beste utstyret før de drar nordover.

Farger når det er kaldt

Januar og februar er som kjent de «store» månedene for skreifiske. Når de først drar den lange turen til fiskefeltene tar de ingen sjanser med hensyn til utstyret, erfarer de hos Skitt Fiske.

– Hvordan forbereder sjøørretfiskerne seg nå om dagen?

– Naturligvis vil de ha en skikkelig stang med flue og spinn. De som går tidlig i gang, skaffer seg gjerne et knippe fargerike fluer, sluker og wobblere. Farger er viktig når det er kaldt i sjøen. Seinere – når vannet blir varmere – er det mer snakk om dempede farger på redskapen som hovedregel.

Hos Skitt Fiske er det tusenvis av alternativer. Også alt fluefiskerne måtte etterspørre.

Messe på Pindsle 26.-27. april

Det rikholdige sortimentet blir behørig presentert når Skitt Fiske arrangerer sin tradisjonelle messe på Pindsle fredag 26. og lørdag 27. april.

– Da vil leverandørene være på plass, og publikum kan få prøvd og testet. Vi kommer blant annet til å ha kastedam utenfor. Messen er vel nesten for en «folkefest» å regne. Besøkende kommer jo fra hele regionen.

Ikke lenge etter messen åpner laksesesongen, og nå vaker også gjeddefiskerne i sivet.

– Vi har en voksende gruppe som har spesialisert seg på gjedde, forteller Moe.

Skitt Fiske begynte beskjedent for rundt tjue år siden, da Anders Amundsen og noen venner startet virksomheten mens de ennå var studenter på BI.

Fra en beskjeden start i morens kjeller har Skitt Fiske altså vokst seg til å bli Skandinavias største aktør innen fiskeutstyr.

Skjermbilde 2024-03-29 kl
Butikksjefen hos Skitt Fiske er selv en ivrig sportsfisker. Foto: Ole Martin Gilbu. Alias Fiskejegeren