Brede smil og en aldri så liten feiring hos Toyota på Pindsle. Bak daglig leder Erik Bostrøm (tv) og salgskonsulent Tore Fevang. I forgrunnen salgskonsulent Hans Terje Isaksen (tv) og salgssjef Tom Gulliksen.

Brede smil og en aldri så liten feiring hos Toyota på Pindsle. Bak daglig leder Erik Bostrøm (tv) og salgskonsulent Tore Fevang. I forgrunnen salgskonsulent Hans Terje Isaksen (tv) og salgssjef Tom Gulliksen.

Toyota Sandefjord solgte mest bil i 2023

Braksuksess for Toyota i Sandefjord i 2023! Med i alt 411 solgte vare- og personbiler cruiset Bilia til topps i statistikken over nybilsalget og det med solid margin. 

I personbilmarkedet har Toyota så langt nemlig hatt bare én elbil å by på. Men suv-en med det litt kryptiske navnet bZ4X har vist seg å være en svært ettertraktet farkost.

- Vi synes jo det er hyggelig å være i salgstoppen , sier Erik Bostrøm, daglig leder ved Toyota Bilia. Særlig gledelig mener han det er at den gode trenden fortsetter i årets første måneder. 

Populære hybrider

Det meste har handlet om elbiler de seinere år. Men Toyota-forhandleren på Pindsle registrerer at interessen for de hybride modellene fremdeles er høy.

- En forklaring er nok at fordelene med å ha elbil er blitt noe svekket, tror salgssjef Tom Gulliksen. Også i bruktmarkedet er hybrid-modellene etterspurt.

Toyota er i det hele tatt populære bruktbiler. Det japanske bilmerket er blant dem hvor det rapporteres færrest feil og minst driftsproblemer.

- Slik privatøkonomien har vært for mange de siste årene, har et rimelig bilhold blitt stadig viktigere. Toyota-eierne er blant dem som gleder seg over dette, sier Gulliksen.

Stadig i tet

For Toyota Bilia handler det ikke bare om å telle solgte biler. Alle bedriftens ansatte forventes å bidra til at kunden har en positiv totalopplevelse i sitt møte med Bilia. I hvilken grad man lykkes gjenspeiles først og fremst i den nasjonale Ichiban-kåringen.

Ichiban er det japanske navnet for "Nummer én». Å gå til topps er en anerkjennelse av den samlede innsatsen firmaet gjør for å skape gode kundeopplevelser.

Av alle landets Toyota-forhandlere ble vi nummer to i den siste nasjonale kåringen for 2024.  I 2023 ble vi best i Norge og nummer to i 2022, men det viktigste er at vi hele tida er i tet - blant de aller beste i landet, sier Erik Bostrøm.

Alle Bilias avdelinger jobber dedikert for å innfri kriteriene som ligger til grunn for Ichiban-juryeringen.

 

- Dette er en omfattende ekstern evaluering basert på kriterier som alle i Toyota er kjent med. Grunnlaget for vurderingen av forhandlerne hentes inn gjennom standardiserte undersøkelser. Rapporteringen fra anonyme «liksom-kunder» er et viktig element, vet vi. De sjekker blant annet om vi lever opp til løftene våre, forklarer salgssjef Gulliksen. 

Vil ha tilbakemeldinger

Bostrøm deler gleden med staben og understreker at suksessen er et resultat av dedikasjon og innsats fra alle ansatte.

- Kontinuerlige forbedringer er mulig takket være tilbakemeldingene som vi systematisk innhenter fra kundene våre. Vi ber aktivt om å bli bedømt etter en rekke kriterier. Kundeundersøkelsene omfatter både salg og verksted, forteller Bostrøm. 

Så langt kan Bostrøm og Gulliksen koste på seg et bredt smil når de leser kundenes evalueringer.

Fakta - salgstall 2023

Vare- og personbiler:

  1. Toyota             411 (+20,53%)
  2. Volkswagen    266 (+20,91%)
  3. Tesla               236 (+ 46,58%)