- Stadig flere skaffer seg en slange som «husdyr», forteller varehussjef Kjetil Jansson i nyåpnede PetXL- her halssmykket med en kongeboa til rundt 3000 kroner. Anja Vikør er leder for reptilavdelingen.

Ute etter kosedyr? Et tusenbein eller en kongeboa kanskje?

Køer utenfor dørene, velkomstkake og stor stas da utstyrs- og dyrebutikken PetXL - en av de siste tilskuddene til butikkmangfoldet påPoindsle -  åpnet dørene. Et temmelig uvanlig «kjæledyr» var det første som gikk over disk fra butikkens avdeling for levende dyr: Et tusenbein!

Varehussjef Kjetil Jansson humrer godt, når han forteller fra oppstarten.

- I tillegg til det store utvalget av produkter til dyr, er PetXL stor på levende vesener også. Reptiler, fisk, fugler og ulike smådyr er blant dyrene kundene kan handle her hos oss på Pindsle. Men det var altså et tusenbein som ble det første vi solgte.

5C7A4303
Et tusenbein som dette, var det første dyret som gikk over disk hos PetXL da butikken åpnet..

Reptiler er blitt populært

Nå likner ikke tusenbein som kryper rundt i avlukker på Pindsle akkurat som dem du finner i hagen, presiserer han:

- Dette er regnbuetusenbein, et fargerikt vesen fra Sør-Amerika som kan bli 15-20 cm langt. Det er ikke spesielt kravstort, litt jord, noen salatblader og agurk er det som skal til, sier Jansson. 

Den som er ute etter å skaffe seg et hygge- eller kosedyr har altså mange muligheter i byens nye store varehus.

- Reptiler er jo blitt populært blant mange, forteller han idet han avslappet tøyer ut og danderer en kongeboa  rundt halsen. I varehuset vårt i Tønsberg selger vi rundt 50 slanger i året. Jeg regner med at interessen vil vise seg å være stor også i Sandefjord, sier varehussjefen. Han har det daglige ansvaret også for driften av butikken i nord.

5C7A4263
Alt som trengs for dyreholdet er på plass hos PetXL. Hundefor er den største salgsartikkelen.

Også hundefrisør

Kongepyton regnes for å være en fin førstegangsslange, forteller han, men legger til at man skal vite hva man gjør når man går til anskaffelse av en slange.

- Dette er dyr som kan bli 30-40 år gamle, noen kan bli over halvannen meter på det lengste og kostholdet er viktig. Vi forvisser oss alltid om at dyret kommer i gode hender og sikre omgivelser når noen vil kjøpe. Vi har dyktige og kompetente medarbeidere som ivaretar det daglige stellet og sørger for at kundene våre får god oppfølging.

Blant de mer vanlige kosedyrene er hamstere, fisk og fugl - alt representert i stort antall og mange varianter i forretningen, i tillegg til alt tenkelig utstyr til kjæledyrene - fôr, stelleprodukter, dyreleker og det meste dyreholdere måtte trenge. 

En hundefrisør også på plass og senere kommer en veterinær. Konsernets ide er at alle behov skal kunne dekkes på ett sted.